Komoly szakmai elismerés az e-kutatás adatbázis használatához kapcsolódóan

A szabadalmi információkeresés szakértői által létrehozott Intellogist oldalon Joelle Mornini tett közzé egy alapos elemzést az SZTNH e-kutatás szolgáltatásáról. A szakértő a mindenre kiterjedő elemzés során erre a következtetésre jutott:

"A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala egyszerű és centralizált keresőfelületet kínál minden, a Hivatal által nyilvántartott szellemitulajdon-védelmi kategória tekintetében. Az eredmények rugalmasan csoportosíthatóak és megtekinthetőek, a szabadalmi találat teljes szövegrészeire vonatkozó számos letöltési opcióval. Jóllehet a kereső szolgáltatás számos keresési mezőt kínál, kisebb csalódás azonban - különösen a szakértő szabadalmi kutatóknak, akik gyakran igénylik a komplex lekérdezés lehetőségét, amivel gyorsan létre tudják hozni a releváns találati halmazt -, hogy hiányzik az az utasítássor felület, ahol a felhasználó közvetlenül kereshet felületkezelőt, Boolean kezelőt, csonkító kezelőt, zárójeleket, stb. használva. Az utasítássor hiánya ellenére a centralizált kiterjedés és a rugalmas szűrési opciók az SZTNH iparjogvédelmi kereső felületét az egyik legjobb nemzeti iparjogvédelmi kereső portállá teszik, amellyel valaha is találkoztam."

Az elemzés a következő címen érhető el:http://intellogist.wordpress.com/2013/01/16/a-multitude-of-free-ip-search-options-from-the-hungarian-intellectual-property-office/

Szeretnénk Tisztelt Felhasználóink figyelmébe ajánlani soron következő fejlesztésünket, amely éppen a szakértő által a professzionális keresőknek javasolt felületre is kiterjed.

2013/04/17